Auto

De wegen in Thailand, en dan vooral de hoofdwegen en tolwegen, zijn van een goed niveau. Kleinere wegen zijn soms minder goed onderhouden, maar nog steeds goed berijdbaar.

Zelf autorijden in Thailand is dan ook prima te doen, hoewel dit op sommige Thailand-websites afgeraden wordt. ReisdoorThailand.nl raadt u echter alleen af om in Bangkok zelf auto te rijden. Bangkok is een chaos wat het verkeer betreft en u zult meer stil staan dan dat u rijdt. En rijdt u verkeerd (u kent er tenslotte de weg niet), dan kan het lastig zijn om de goede route weer te vinden.

bkk-traffic-350x263.large.jpg

Verkeer in Bangkok

Echter kunt u buiten Bangkok zonder problemen zelf auto rijden. Met een eigen huurauto kunt u op uw eigen tempo rijden en stoppen waar u wilt.

De bewegwijzering is duidelijk en plaatsnamen staan zowel in het Thai als Engels op de verkeersborden vermeldt. Het wordt aangeraden om een goede wegenkaart mee te nemen.

Internationale autoverhuurbedrijven zoals Budget, Avis en Hertz vindt u in alle belangrijke toeristenoorden zoals Bangkok, Ko Samui, Phuket en Chiang Mai. Houd er wel rekening mee dat het over het algemeen niet is toegestaan om met een huurauto de grens over te gaan naar een ander land.

Het wordt afgeraden om ’s avonds als het donker is te rijden. Soms zijn wegen slecht verlicht en door de warmte overdag zijn er ’s avonds en ’s nachts vaak veel vrachtwagens op de weg. Veel vrachtwagenchauffeurs slikken amfetamine. zodat ze letterlijk geen angst kennen. Een ander nachtelijk gevaar zijn de fietsen en brommers zonder licht in en om de bebouwde kom. Bovendien worden wegwerkzaamheden vaak slecht aangegeven en zijn ze vaak niet veilig afgezet voor het verkeer. Automobilisten worden gewaarschuwd met oranje borden of soms slechts een paar boomtakken of een stapel stenen op de weg.

Houd er rekening mee dat men in Thailand aan de linkerkant rijdt ! Om dit niet te vergeten kunt u bijvoorbeeld een briefje met daarop ‘LINKS RIJDEN’ op uw dashboard plakken en u kunt uw reisgenoten vragen of zij u hier elke ochtend weer even aan kunnen herinneren.

Wees altijd voorzichtig en alert in het verkeer !! Als er een ongeluk plaatsvindt, waarbij u als buitenlander betrokken bent, dan hebt u het altijd gedaan. U bent tenslotte de buitenlander !

Als u een auto wilt huren, kunt u eens op de websites van onderstaande autoverhuurbedrijven kijken:

  • Avis
  • Budget
  • Master
  • Hertz

Of neem contact op met Viengtravel in Bangkok. Via Viengtravel is het tevens mogelijk om een auto met chauffeur te reserveren.