Laos

Algemeen

MUNTEENHEID

De munteenheid in Laos is de Laotiaanse Kip (LAK). Er zijn geen munten in omloop en men gebruikt dus alleen papiergeld. Voor 1 euro krijg je 11.000 Kip (maart 2011), maar dit is aan fluctuatie onderhevig.

Naast de Kip zijn ook de Amerikaanse Dollar (USD) en Thaise Baht (THB) een veel gebruikt betaalmiddel. Beide valuta worden op zeer veel plaatsen in Laos geaccepteerd, dus het is handig om contante dollars mee op reis te nemen of, als u vanuit Thailand komt, Thaise baht.

In de grotere steden zijn pinautomaten aanwezig. Creditcards worden geaccepteerd in de luxere hotels en restaurants.

REISDOCUMENTEN

Voor een reis naar Laos dient men in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit Laos nog minimaal 6 maanden geldig. Tevens moet men een visum aanschaffen voor een bezoek aan Laos.

De procedures voor de aanvraag van visa veranderen regelmatig. Informeer dus tijdig of de beschreven procedure nog van kracht is.

Een visum voor een maximaal verblijf van 30 dagen (geen verlenging mogelijk) kunt u aanvragen bij aankomst op Vientiane Wattay, Pakse en Luang Prabang International Airport en bij de Friendship Bridge in Nong Khai aan de grens van Laos met Thailand.

Bij de volgende grensposten kunt u uw visum ook aanvragen, Ban Houai Sai – Chiang Khong, Savannakhet – Mukdaharn, Vang Tao – Chong Mek, Denesavanh – Lao Bao (Vietnam), Nam Phao of Keo Neua – Cau Treo) en Boten – Bohane (China). Bij Veun Kham (Cambodja) heeft u een toeristenvisum van een Laotiaanse ambassade nodig maar bij de nieuwe grensovergang Ban Nong Nok Khen kunt u een visum ter plekke verkrijgen.

Het visum kost ongeveer 35 USD per persoon. U dient hiervoor een aantal formulieren in te vullen en tevens te beschikken over 2 identieke en recente pasfoto’s. Tevens kunt u het visum aanvragen bij een Laotiaanse ambassade.