page
Vakantie koppelen aan een sportief hoogtepunt: vijf bestemmingen

Vakantie koppelen aan een sportief hoogtepunt: vijf bestemmingen

Vakantie koppelen aan een sportief hoogtepunt: vijf bestemmingen

Een reis in het buitenland wordt helemaal speciaal als daar een evenement wacht. Dat kan een concert zijn, een traditioneel gebeuren of een sportieve aangelegenheid. Tussen alle bezoekjes aan historische plekken, natuurschoon en andere highlights door begeef je je naar een circuit of stadion en maak je mee hoe de locals alles beleven. Vijf vakantietips voor sportliefhebbers.

MotoGP in de stad der sinaasappels

Hou je van zon, strand, zee en het machtige geronk van motoren? Op naar sinaasappelstad Valencia, waar genieten de norm is. Zowel voor een luie vakantie als een onvergetelijke stedentrip staat deze locatie hoog op de lijst van menig reisfanaat, en dat is niet voor niets. Na drie uur vliegen ben je er al, maar je kunt er ook een roadtrip met vrienden van maken. Duizenden gelijkgestemden komen op dit motorfestijn af, dus wees er op tijd bij. Tik de zoekterm Tickets MotoGP, klik op MotoGP Chesdte-Valencia in en sla je slag.

Een voetbalderby waar dan ook in Europa

Voor voetbalfans hoeven we ze niet op te sommen: de vele stadsderbys, ook wel burenruzies genoemd. De sfeer is ongekend wanneer pakweg Internazionale tegen Milan speelt in San Siro, of Celtic tegen Glasgow Rangers. En meestal is de stad die je voor en na de wedstrijd verkent, een walhalla voor cultuurfreaks. Zet koers naar Madrid, Milaan of Lissabon en dompel je onder in de schoonheid. Geniet van de architectonische kunst en bijzondere ambiance in de wetenschap dat je hier een sportief hoogtepunt gaat beleven. Plak er eventueel een stadiontour aan vast op een wedstrijdloze dag.

De palio in Siena – Toscane

Paardenrennen, maar dan dwars door de stad: only in Italy. De palio is een zomers evenement dat tweemaal wordt gehouden: in juli en augustus. Deze historische race vindt plaats op dagen dat het waarschijnlijk erg warm is, maar Siena ligt op niet al te lange afstand van zee. Ideaal dus om te combineren met een vakantie aan de Toscaanse kust. Verwacht hier overigens geen Costa-achtige taferelen met discotheken en pretparken. Toscane is een smaakvolle, serene regio en dat willen overheid en inwoners graag zo houden. Ben je langere tijd in Italië, dan komt deze lijst van pas.

Legendarisch Wimbledon meemaken

Wat dieper in de buidel tasten doe je graag om het legendarische center court van Wimbledon te bezoeken. Het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld, gespeeld op gemillimeterde grasvelden, is een must do voor degenen die van tennis houden. En misschien ben jij dat ook wel! Zet de film Borg McEnroe maar aan, over de twee tennisiconen die er begin jaren ’80 een waar spektakel van maakten, en je komt vanzelf in de stemming.

Schaatswedstrijden in winters Scandinavië

Wil je Jutta Leerdam en andere Nederlandse helden op vreemde bodem aan het werk zien? Pak deze kalender erbij voor een overzicht van alle schaatswedstrijden. In Noorwegen bijvoorbeeld. Dit land is sowieso een verrassende bestemming en daarom steeds populairder – ook in de winter. Of misschien wel juist in de winter, wanneer je er de mooiste natuurfoto’s schiet.