Metro

Sinds 2004 beschikt Bangkok over een ondergronds metro-netwerk; dit initiatief heeft het verkeer tijdens de piekuren in Bangkok wat doen verminderen, aangezien heel wat pendelaars nu de metro nemen in plaats van de auto.

De metro van Bangkok is algemeen gekend als MRT, Mass Rapid Transit. Er zijn 18 stations, waaronder enkele in de buurt van belangrijke bezienswaardigheden. In totaal is de ‘Blue line’, zoals de enigemetrolijn van Bangkok genoemd wordt, 21km lang. Het verbindt het centrale Hualamphong treinstation met het noordelijke Bang Sue treinstation. Het eindpunt Hualamphong geeft een goede toegang tot Yaowarat (Chinatown). In drie stations is er verbinding met de skytrain, namelijk in Silom, Chatuchak Park en Sukhumvit. In elk metrostation is er ook een lift aanwezig.

metro-bkk-350x228.large.jpg

De metro wordt minder gebruikt door toeristen dan de Skytrain, maar er zijn nuttige stops. Het eindpunt Hua Lamphong geeft een goede toegang tot Yaowarat.

Op piekuren is er een frequentie van 5 minuten tussen twee treinen. Buiten de piekuren komt er ongeveer om de 8 minuten een trein aan. De metro van Bangkok is zeer modern en vrijwel alle ondergrondse treinen komen op tijd aan. In de metro zelf is er airconditioning, waardoor het zelfs in grote hitte aangenaam reizen is.

bkk-metro.large.jpg

Men kan een enkel ticket kopen in de metrostations, maar als men langer dan één dag in Bangkokverblijft, is het handig om te weten dat men ook kaarten kan kopen die drie dagen of zelfs een maand geldig zijn, waardoor men heel wat geld kan besparen.

De metrokaartjes zijn niet uitwisselbaar met Skytrain kaartjes. Er vinden tassencontroles plaats bij elke ingang van het station.