Centraal-Thailand

AYUTTHAYA

Bezoek de oude tempels en tempelruïnes in deze ooit zo machtige hoofdstad van Siam. Huur een fiets en bekijk de tempel op je gemak per fiets. Of maak in de avond een cruise met diner langs de prachtig verlichte monumenten op de oevers.

BANGKOK

De hoofdstad en voor de meeste mensen de eerste kennismaking met Thailand. Zonder een aantal dagen in Bangkok is je Thailand-reis niet compleet. In deze gigantische en hectische metropool gaat het leven 7 dagen per week, 24 uur per dag door. In Bangkok hoef je je echt geen moment te vervelen !

KANCHANABURI

Kanchanaburi is natuurlijk vooral bekend vanwege de Bridge over the River Kwai en de verschrikkingen die zich hier tijdens WO II hebben afgespeeld. Maar deze stad en gelijknamige provincie is ook zeker de moeite waard vanwege de mooie natuur.

LOPBURI

Reizigers die Lopburi willen bezoeken doen dit voornamelijk vanwege de vele apen die in dit stadje te vinden zijn. Pas wel goed op je persoonlijke eigendommen, want de apen zijn erg brutaal !

NAKHON PATHOM

Nakhon Pathom is vermoedelijk de oudste stad in Thailand en de plek waar het Boeddhisme ruim 2000 jaar geleden zijn intrede deed in het huidige Thailand. Deze stad, gelegen op zo’n 56 km ten westen van Bangkok, is voornamelijk bekend vanwege de enorme stupa Phra Pathom Chedi.

NAKHON SAWAN

De stad Nakhon Sawan is gelegen op de plaats waar de rivieren de Ping, de Wang, de Yom en de Nan samen de Chao Phraya rivier vormen. Het is een welvarende stad die voor de regio van belang is als distributiecentrum voor rijst. Voor toeristen is het niet een heel interessante stad om te bezoeken, behalve tijdens het Chinees Nieuwjaar (tussen eind januari en half februari) dat hier uitgebreider wordt gevierd dan elders in het land.

PATTAYA

Een van de bekendste (en drukste) badplaatsen in Thailand, dichtbij Bangkok. De één vindt het een heerlijke bestemming, de ander is er voor geen goud naar toe te krijgen.

PETCHABURI

Phetchaburi ligt circa 160 km ten zuiden van Bangkok en is een historische stad met een rijke geschiedenis. In Phetchaburi zijn vele archeologische schatten gevonden die dateren uit de Dvaravati-periode. In de tijd dat Ayutthaya de hoofdstad was, was Phetchaburi ook een belangrijke plaats.